Tour van 2012 start in Luik

In 2012 zal de Tour de France met een proloog starten in Luik. Na de Tour van 2011 die zich vrijwel alleen in Frankrijk afspeelt wordt er een jaar later dus weer gestart buiten Frankrijk. In 2004 was Luik al eens startplaats van de Ronde van Frankrijk.

Proloog
Op zaterdag 30 juni 2012 start de Tour met een proloog door de straten van Luik. Met de proloog kent deze uitvoering weer een traditioneel begin. De Tour van 2011 gaat met een “gewone” etappe van start. In 2004, bij de vorige start van de Tour in Luik, won Fabian Cancellara de proloog. Net als in 2004 maakt het parcours van de proloog ook nu weer een lus rond het park van Avroy.

Nog twee dagen in België
Op de dag na de proloog is een etappe van Luik naar Seraing voorzien. Dit zal ongetwijfeld met een grote omweg gaan omdat de steden vlak bij elkaar liggen. De aankomst zal vlakbij de kristalfabriek van Val Saint-Lambert zijn.

Vervolgens gaat het peloton op de maandag koersen van Wezet (beter bekend onder de Franse naam Visé) naar Doornik (in het Frans Tournai). Visé ligt nog dichter bij de Nederlandse grens dan Luik. Het ligt vlak onder het Zuid-Limburgse Eijsden.

Een gedachte over “Tour van 2012 start in Luik

  1. Kan er mij iemand mededelen wanneer de start van de eerste renner bij de proloog voorzien is en wanneer de aankomst van de laatste renner voorzien is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *