Portret Johnny Hoogerland

Een portret van Johnny Hoogerland, de Zeeuwse wielrenner uit Yerseke, gemaakt door Omroep Zeeland. Hoogerland werd door het grote publiek ontdekt in het vorige wielerjaar. In het voorjaar van 2009 begon het met een twaalfde plek in de Ronde van Vlaanderen en een overwinning in de Driedaagse van West-Vlaanderen.

Later dat jaar reed Hoogerland een prachtige Vuelta. Veel aanvallen, mee in ontsnappingen en goed bergop fietsen leverden hem een twaalfde plek op in het eindklassement van zijn eerste grote ronde. Dit jaar bleek het niet mogelijk om de goede prestaties door te trekken. Er wordt gesproken over overtraindheid. Na een seizoen met goed 16.000 kilometers ging Hoogerland nog eens 8.400 kilometer trainen in drie maanden tijd. Hopelijk is 2011 voor Hoogerland weer net zo’n goed jaar als 2009.

Het Vacansoleil teamshirt 2010 nu voor de speciale prijs van maar € 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *