Ronde van Peking in WorldTour

De Ronde van Peking is door de internationale wielerunie UCI toegevoegd aan de kalender voor de WordTour. Dit is de hoogste categorie wielerkoersen die in 2011 in de plaats komt van de ProTour en de historische koersen. Van 5 tot 9 oktober 2011 staat de Ronde van Peking op het programma.

Met een koers in Azië op het hoogste niveau breidt de UCI de mondialisering van de wielersport verder uit. In Australië hebben we de Tour Down Under als koers in de WorldTour en in Canada worden sinds dit jaar ook twee wedstrijden op het hoogste niveau gereden. Alleen het Afrikaanse continent heeft nog geen wedstrijd in de WorldTour.

Volgens UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft Azië een enorm potentieel aan wielertalent en hebben de Aziaten een grote passie voor het wielrennen. McQuaid over de Ronde van Peking: “Ik ben ervan overtuigd dat het wielrennen op dit continent enorm gaat profiteren van een koers van dit kaliber.”

Foto: Choubb/FlickrGios racefiets in China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *