Omloop Het Nieuwsblad 2011

Nadat de renners wedstrijden gereden hebben in warme oorden als Qatar, Oman en Australië is het komende zaterdag tijd voor de opening van het Vlaamse wielerseizoen. Voor wielerliefhebbers is de Omloop Het Nieuwsblad de markering van het begin van een nieuw wielerjaar.

Bijna elk jaar zijn er wel wijzigingen in de route van de omloop. Zo ook dit jaar: de Muur van Geraardsbergen en de Pottelberg zijn verdwenen uit het parcours. Er zijn negen beklimmingen overgebleven waarvan de Molenberg de laatste in het parcours is. Deze berg ligt op 168 van de af te leggen 203 kilometers. Zes beklimmingen zijn geconcentreerd binnen een goede 30 kilometer. Op 132 kilometer van de start moet de Kruisberg genomen worden gevolgd door de Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg, Leberg en als laatste de al genoemde Molenberg.

Er liggen ook kasseistroken op de renners te wachten. Er moet 8,1 kilometer over deze stenen gereden worden. Het gaat om zeven stroken, waarvan één strook drie maal bereden wordt. De laatste 700 meter lange strook ligt op drie kilometer van de streep. Op 20 kilometer voor de finish ligt een lange kasseistrook van 2,5 kilometer, de Lange Munte.

Kenmerken Omloop Het Nieuwsblad
26 februari 2011
203 kilometer
9 heuvels
9 kasseistroken
deelnemers

Televisie
NOS Nederland 1 14:25 uur
VRT Canvas 14:25 uur

Verder op internet
» website Omloop Het Nieuwsblad
» kaart
» wegwijzer en schema
» deelnemers
» favorieten op een rijtje gezet door Het Nieuwsblad
» De sneeuwpop kan weg, het is koers

Foto: Stijn Hosdez/Flickr – Omloop Het Nieuwsblad 2009: Heinrich Haussler en Sabastian Langeveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *