Parijs-Roubaix 2011

Een week na de Ronde van Vlaanderen is het de beurt aan de volgende kasseiklassieker: Parijs-Roubaix. De Franse klassieker is vlakker maar de wegen zijn nog een stuk slechter. De slecht liggende kasseien zijn een enorme aanslag op de renners en het materiaal. Niet voor niets wordt de koers vaak de Hel van het Noorden genoemd.

Het parcours van Parijs-Roubaix is ten opzichte van 2010 aangepast. De organisatoren hebben vijf nieuwe kasseistroken gevonden. Drie van de stroken maakten in de tachtiger jaren en in 2005 ook al deel uit van het parcours. Het gaat hier om Préseau, Aulnoy en Famars. Deze stroken liggen direct voor het beroemde en beruchte Bos van Wallers-Arenberg.

De twee andere nieuwe kasseistroken liggen vlak na het bos. De strook van Millonfosse ligt vier kilometer na het bos terwijl het vorig jaar nog zo’n tien kilometer was tot de volgende strook. Mogelijk zal dit het verloop van de koers veranderen.

Om de klassieker niet te lang te maken moesten er ook drie kasseistroken worden geschrapt. Door de herschikking van het parcours ligt het Bos van Wallers-Arenberg nu ook dichter bij de finish: niet meer op 92 kilometer maar op 80 kilometer.

Kenmerken Parijs-Roubaix
10 april 2011
258 kilometer
27 kasseistroken, 51,5 kilometer
deelnemers

Televisie
NOS Nederland 1 14:00 uur
VRT Canvas 13:00 uur

Verder op internet
» website Parijs-Roubaix
» kaart parcours
» parcours
» deelnemers
» foto’s Parijs-Roubaix 2010

Foto: foto!’s/Flickr – Parijs-Roubaix 2009: Bos van Wallers-Arenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *