Ronde van Vlaanderen 2011

Dé koers van Vlaanderen is de volgende grote wielerwedstrijd na de afgelopen weekend verreden klassieker Milaan-San Remo. Wat de Ronde van Vlaanderen losmaakt bij de Vlamingen is te vergelijken met wat een Elfstedentocht doet met de Nederlanders. Dat de ronde diep verankerd is in de harten van de Vlaamse wielerliefhebbers blijkt bijvoorbeeld uit de tv-serie De Ronde.

Op zondag 3 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden. Ook dit jaar is het parcours ten opzichte van vorig jaar omgegooid. Drie hellingen van 2010 zijn er nu niet bij: Den Ast, de Kluisberg en de Berendries. Vijf andere hellingen zijn er bijgekomen: de Tiegemberg, Nokereberg, de Rekelberg, de Kruisberg en de Valkenberg.

Bij de laatste van de nieuwe hellingen begint wel zo’n beetje de finale. De Valkenberg ligt op 33 kilometer van de streep. Hierna volgen nog de Tenbosse, de Muur van Geraardsbergen (ook wel Muur-Kapelmuur) en de Bosberg. Na de Bosberg is het nog een kleine 12 kilometer fietsen tot de finish in Meerbeke.

Kenmerken Ronde van Vlaanderen
3 april 2011
256 kilometer
18 heuvels
25 kasseistroken, 24 kilometer
deelnemers

Televisie
NOS Nederland 1 13:10 uur
VRT Canvas 12:30 uur

Verder op internet
» website Ronde van Vlaanderen
» kaart en profiel met ook de kasseistroken
» wegwijzer en schema
» schema
» deelnemers
» vooruitblik: “De vraag is niet of Cancellara wint, maar waar hij gaat”
» de favorieten in de barometer van de Ronde van Vlaanderen
» Er is maar één Muur

Foto: Elizabeth Freer/Flickr – Ronde van Vlaanderen 2010: Fabian Cancellara en Tom Boonen nog samen op de Muur van Geraardsbergen – een paar meter later rijdt Cancellara weg van Boonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *