Amstel Gold Race 2011

Met Parijs-Roubaix heeft het wielerpeloton de kasseien achter zich gelaten. Het is nu tijd voor de korte, maar steile hellingen van De Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Zondag staat de enige Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, op het programma.

In het zuiden van Limburg is het zoals elk jaar weer veel draaien en keren. ’s Morgens om kwart over tien vertrekken de renners vanaf de Markt in Maastricht. Na 260 kilometer op en af is de streep getrokken bovenop de Cauberg in Valkenburg.

Tussen start en finish liggen maar liefst 32 hellingen. Om aan dit aantal te komen moeten sommige bergjes overigens wel meerdere malen in de race beklommen worden. Op 28 kilometer voor de laatste beklimming van de Cauberg moeten de renners voor de tweede keer tegen de Gulperberg op. Hier moet zo’n beetje de finale beginnen. Daarna gaat het nog bergop naar de top van de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg. Als er een aantal renners bij elkaar weten te blijven wordt op de finale klim naar de top van de Cauberg uitgemaakt wie zich winnaar van de 46e Amstel Gold Race mag noemen.

Kenmerken Amstel Gold Race
17 april 2011
260,4 kilometer
32 beklimmingen
deelnemers

Televisie
NOS Nederland 1 13:10 uur
VRT Canvas 14:15 uur

Verder op internet
» website Amstel Gold Race
» parcours
» kaart parcours
» beklimmingen
» doorkomsttijden
» deelnemers
» Rabobank met speciaal shirt in Amstel Gold Race

Foto: eigen foto – sleutelhanger 25e Amstel Gold Race 1990

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *