Giro van 2012 start in Denemarken

Volgend jaar zal de Giro d’Italia beginnen in Denemarken. De Giro van 2012 start op 5 mei met een individuele tijdrit in Herning. Voordat de ronde in Italië verder gaat staan er nog twee ritten in lijn in Denemarken op het programma.

Start en finish van de tijdrit zal bij het beurscomplex van Herning, Messecenter Herning, te vinden zijn. De volgende dag zal er een rit in lijn zijn met start en finish in Herning. De laatste dag op Deense bodem vertrekken de renners vanuit Horsens voor een rit door het heuvelachtige oosten van Jutland. Nadat de coureurs de finish in Horsens gepasseerd zijn vliegen ze nog dezelfde dag naar Italië.

Met de start in Denemarken is de Giro d’Italia van de drie grote rondes de eerste die in Scandinavië begint. Lang was er sprake van dat de Giro in 2012 zou starten in het Amerikaanse Washington. Mogelijk is dit afgeketst doordat de burgemeester niet herkozen is. Voormalig burgemeester Adrian Fenty is een grote wielerfan.

Dit jaar start de Ronde van Italië met een ploegentijdrit in Turijn. Vorig jaar werd gestart Amsterdam.

Foto: eigen foto – renners van Katusha zijn aan het infietsen voor de start van de Giro 2010 in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *