Ronde van Californië 2011

Terwijl in Italië de Ronde van Italië wordt verreden gaat in Amerika de Ronde van Californië van start. Deze ronde is samen met de Tour Down Under de belangrijkste ronde buiten Europa. De editie van 2011 belooft de zwaarste ooit te worden.

In de Ronde van Californië van dit jaar zal twee maal bergop gefinisht worden. In de zes jaar dat de ronde wordt gereden is dit zelfs de eerste maal dat de streep bovenop een berg is getrokken. In de vierde etappe op woensdag 18 mei moet één berg van de buiten categorie worden beklommen en is de finish boven op een berg van de eerste categorie. De eerste berg is Mount Hamilton Backside met een stijgingspercentage van 8,4% en de finishberg de Sierra Road met een stijging van 9,4%.

De rit op de voorlaatste dag mag de koninginnenrit worden genoemd. Op Mount Baldy is de streep getrokken. Deze kale berg is 1964 meter hoog, de weg naar de top is 7,5 kilometer lang en er wordt geklommen tegen een gemiddelde van 8,9%.

Verder staan er in deze ronde een aantal min of meer vlakke etappes op het programma en een relatief korte individuele tijdrit over 24 kilometer.

Ronde van Californië van dag tot dag
15 mei: South Lake Tahoe to North Lake Tahoe > Northstar at Tahoe Resort – 191 km – profielkaart
» Stage 1 canceled at 2011 Amgen Tour of California
16 mei: North Lake Tahoe – Squaw Valley USA > Sacramento – 214 km – profielkaart
17 mei: Auburn > Modesto – 196 km – profielkaart
18 mei: Livermoon > San Jose – 132 km – finish bergop – profielkaart
19 mei: Seaside > Paso Robles – 224 km – profielkaart
20 mei: Solvang – 24 km – individuele tijdrit – profielkaart
21 mei: Claremont > Mt. Baldy – 122 km – finish bergop – profielkaart
22 mei: Santa Clarita > Thousand Oaks – 129 km – profielkaart

Het tijdverschil tussen Nederland en Californië is 9 uur. In Nederland is het 9 uur later. De verwachting is dat de finish telkens tussen 15:00 en 16:00 uur plaatselijke tijd zal zijn. In Nederland is het dan tussen 24:00 en 1:00 uur de volgende dag.

Kenmerken Ronde van Californië
15-22 mei 2011
1232 kilometer
8 etappes
2 finishes bergop
1 individuele tijdrit
deelnemers

Verder op internet
» Website Ronde van Californië
» startlijst Ronde van Californië
» kaart Ronde van Californië
» Ronde van Californië live volgen
» 192 foto’s van de Ronde van Californië 2010

Foto: Cah1 [CC-BY-2.5]/Wikimedia Commons – Ronde van Californië 2008: David Millar in de derde etappe van de ronde van 2008 – in de Ronde van Californië van 2008 zou Millar als tweede in het algemene klassement eindigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *