Vuelta van 2015 start weer in Drenthe

Het is zo goed als zeker dat de Vuelta in 2015 opnieuw van start gaat in Drenthe. Er wordt gesproken over een ploegentijdrit en drie etappes door Drenthe, Groningen en Friesland.

Jos Vaessen, jarenlang voorzitter van de TT-races en initiatiefnemer van de start van de Vuelta in 2009 op het TT-circuit, bezocht vandaag samen met de grote man van de Vuelta de TT-races. Vaessen heeft met de organisatie van de Ronde van Spanje een herenakkoord gesloten en volgens hem is het voor 99 procent zeker dat de Vuelta in 2015 weer start in Drenthe. Vuelta-directeur Javier Guillén bevestigd de uitspraak van Vaessen: “Ook voor ons is het nagenoeg rond”.

De start van de Vuelta 2015 zal geen kopie worden van de Vuelta-start van 2009. Toen was er in Nederland een proloog op het TT-circuit, een rit van Assen naar Emmen en een etappe van Zutphen naar Venlo. Volgens Vaessen zal het TT-circuit wel op de één of ander manier betrokken worden bij de etappes in Nederland. Hij denkt aan alleen ritten in de drie noordelijke provincies. Mogelijk wordt daarbij ook de route van de Elfstedentocht betrokken.

Foto: eigen foto – Tom Boonen in de proloog van de Vuelta 2009 op het TT-circuit in Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *