Berlijn wil in 2016 of 2017 start Tour

De regering van de deelstaat Berlijn heeft het plan opgevat om de start van de Tour de France van 2016 of 2017 naar Berlijn te halen. Der Tagesspiegel bericht dat maandag de staatssecretaris van sport in Parijs met de organisatie van de Tour een gesprek heeft over het plan. Vertegenwoordigers van de organisatie hebben ook al in Berlijn rondgekeken.

Er wordt door Berlijn ingezet op een proloog en misschien een etappe door Berlijn. In 1987 was er in een toen nog gedeeld Berlijn ook een Tourstart. Er was toen een proloog over de Kurf├╝rstendamm, een rit van 105 kilometer met start bij de Brandenburger Tor en een ploegentijdrit. Dit was in een tijd dat er nog veel zeges van Nederlanders te vieren waren. In de Tour van 1987 waren dat er zes! Jelle Nijdam won de proloog en Nico Verhoeven de rit in Berlijn.

Door de dopingperikelen wordt de wielersport in Duitsland zeer kritisch benaderd. Toch is er in Berlijn een positieve houding ten opzicht van het wielrennen te zien aldus de staatssecretaris. Als voorbeeld hiervan noemt hij het succes van de Velothon Berlin. Sinds dit jaar is aan deze toertocht ook een wedstrijd voor profs gekoppeld.

Foto: eigen foto – is de Brandenburger Tor in 2016 of 2017 het decor van de proloog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *