De ontdekking van Bauke Mollema

De uit het Groningse Zuidwolde afkomstige Bauke Mollema is op dit moment bezig met het rijden van zijn eerste Ronde van Frankrijk. Vier jaar geleden heeft RTV Noord een reportage gemaakt over de man die het talent van Mollema heeft ontdekt.

Brand Bos, voorzitter van de plaatselijke fietsclub, reed op de racefiets naar zijn werk in Groningen. Hij reed zo’n 35 kilometer per uur toen Bauke Mollema hem achterop reed. Mollema was op zijn scholierenfiets, met de boekentas achterop, op weg naar school.

“Je moet op fietsen gaan. Je hebt hartstikke veel talent. Je fietst iedereen en alles eruit”, zie Bos tegen Mollema toen ze elkaar later weer tegenkwamen. Het gevolg van deze opmerking was dat Mollema ging fietsen bij een wielervereniging en zeven jaar later (hopelijk) met de beste renners meefietst in de Tour de France.

Foto: still van RTV Noord: De ontdekker van Bauke Mollema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *