In Colorado fietsen naar 4000 meter hoogte

Terwijl in Spanje de derde grote ronde van het jaar wordt verreden rijden een aantal topcoureurs in de Amerikaanse staat Colorado op grote hoogte door een prachtig landschap. Via internet is elke avond de nieuwe koers USA Pro Cycling Challenge te volgen.

Met Cadel Evans en de broertjes Schleck is de top-3 van de Tour aanwezig. Andere prominente deelnemers zijn Levi Leipheimer, Ivan Basso en Robert Gesink. Het prachtig fietsgebied en het indrukkend deelnemersveld zou van de van de koers wel eens een van de belangrijkste koersen buiten Europa kunnen maken.

Vanavond gaan de renners op weg naar het luxueuze skioord Aspen. Onderweg moeten er twee hoge bergen worden beklommen, de Cottonwood Pass en de Independence Pass. Ik zou zeggen: kijken vanavond!

Foto: USA Pro Cycling Challenge/Flickr – het peloton op weg in Colorado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *