Tour 2013 start op eiland Corsica

De Tour de France van 2013 zal starten op het Franse eiland Corsica. Het is voor het eerst dat de Ronde van Frankrijk het eiland aandoet. Er zullen drie etappes op Corsica worden verreden.

Op 6 december wordt er een officiƫle presentatie gegeven maar kranten in Corsica weten al details over de start van de 100ste editie van de Tour te melden. Corse Matin geeft aan dat er drie relatief korte etappes op het eiland worden gereden.

De eerste etappe van Porto-Vecchio naar Bastia zal 146 kilometer lang zijn en vrijwel vlak. Vervolgens staat een rit van Bastia naar Ajaccio op het programma met een al iets zwaarder parcours. De Col de Vizzavona is in deze 147 kilometer lange etappe opgenomen. Op de laatste dag op Corsica staat de renners een etappe van 155 kilometer te wachten met als belangrijkste beklimmingen de Col de San Bastianu, Col de San Martinu en Col de Marsulinu. Deze rit zal starten in Ajaccio en finishen in Calvi. Corse Matin noemt de passage van de Calanches van Piana het hoogtepunt van de etappe.

Foto: The Pingus/Flickr – Gaat de derde etappe van de Tour 2013 over deze weg bij Piana?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *