We zijn van start met de Tour Down Under

Het is zover: het wielerseizoen 2012 is dinsdag van start gegaan met de eerste wedstrijd van de UCI WorldTour. De Tour Down Under in het hete Australië is de eerste serieuze krachtmeting voor de wielerprofs.

Zoals eigenlijk elk jaar kijken we vooral uit naar de sprinters. De etappes zijn relatief kort en vlak. In de voorlaatste etappe staat wel voor het eerst een finish bovenop de Old Willunga Hill op het programma.

De eerste etappe eindigde in de verwachtte sprint, maar wel een sprint met een massale valpartij in de laatste kilometer. Als eerste kwam André Greipel over de streep.

In de tweede etappe was tegen de verwachting in een ontsnapping succesvol. Als snel na de start ging William Clarke er samen met de Zwitser Martin Kohler vandoor. Nadat Kohler onderweg voldoende secondes voor de leiderstrui had gepakt liet hij zich afzakken. Zo kwam de Australiër Clarke alleen te rijden en het lukte hem om het peloton met daarin de sprinters voor te blijven.

Blijf de Tour Down Under de komende dagen volgen om de zien of het vaker lukt de sprinters te slim en te sterk af te zijn. Leuk om te bekijken is de Australische website Cycling Tips, met verslagen van de etappes.

Verder op internet
» Website Tour Down Under
» Cycling Tips
» Youtube-kanaal Tour Down Under met onder andere samenvattingen
» foto’s gemaakt door Graham Watson tijdens de Tour Down Under

Foto: Helen K/Flickr – Tour Down Under 2012: William Clarke gevolgd door Martin Kohler in de ontsnapping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *