Wielerjaar 2012

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2012. Met misschien nog een lichte kater van het vieren van het nieuwe jaar is het op deze eerste januari vooruitkijken naar het wielerjaar 2012.

In de toekomst kijken is natuurlijk altijd met onzekerheden omgeven. Vaak komt een voorspelling niet uit. Er zijn gelukkig altijd dingen die ons verrassen in een nieuw jaar. Toch willen wij graag van je weten wat je denkt dat het wielerjaar 2012 ons gaat brengen.

Het duurt nog maar minder dan drie weken voordat het wielerseizoen al wordt afgetrapt met de Tour Down Under. Uiteraard zijn er de drie grote rondes, maar dit jaar zijn er ook de Olympische Spelen met een tijd- en wegrit en het WK dat verreden wordt in Nederland.

Een aantal vragen voor het nieuwe jaar: zal het Philippe Gilbert bij zijn nieuwe ploeg ook lukken om weer zoveel wedstrijden naar zijn hand te zetten? Hoe vergaat het topsprinter Mark Cavendish bij Sky? Wat maken de twee fusieploegen RadioShack Nissan Trek (RadioShack en Leopard) en Omega Pharma – Quick-Step waar? Lukt het Tom Boonen en Fabian Cancellara weer eens een klassieker te winnen? En natuurlijk de vraag die elk jaar terugkomt: wie maken er kans op het winnen van de Tour?

Voor wat de Nederlanders betreft: is Robert Gesink op tijd weer op niveau om in 2012 mooie uitslagen te rijden? Wat presteren Bauke Mollema en Steven Kruijswijk dit jaar in de Tour de France? Hoe gaat het met Thomas Dekker na de schorsing?

We zijn benieuwd wat jij denkt van het komende wielerjaar. Geef hieronder je mening!

Foto: François Schnell/Flickr – Het wielerjaar 2012 is nog in nevelen gehuld net als deze fietser op een fietspad bij Strasbourg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *