Openingsweekend

Terwijl iets meer dan een week geleden heel Nederland nog op het ijs stond gaan de temperaturen nu al mooi richting de 10 graden. Het voorjaar kondigt zich aan. Niet alleen door de stijgende temperatuur maar ook door het aanstaande openingsweekend.

Zo wordt door de Vlamingen het weekend genoemd waarin met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne het wielerjaar wordt afgetrapt. Natuurlijk, er werd gekoerst in Australië, Oman, Qatar, aan de Franse Côte d’Azur en langs de Spaanse Costa’s, maar nu begint voor de wielerliefhebber het jaar toch echt.

Omloop Het Nieuwsblad
De Omloop kent een aantal hellingen uit de Vlaamse Ardennen. Zo moeten de renners binnen 33 kilometer over de Kruisberg, Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg, Leberg en de Molenberg. De Molenberg is de laatste in het parcours en ligt met 36 kilometer nog een behoorlijk eind van de finish af.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Zoals de wielertraditie het wil: op zaterdag de Omloop en op de zondag erna Kuurne-Brussel-Kuurne. Hoewel de laatste jaren steeds minder renners voor de twee wedstrijden in het openingsweekend gaan, wordt de koers vaak gezien als een kans op revanche voor de coureurs die de dag ervoor niet de goede benen hadden.

Ondanks acht hellingen wordt het in Kuurne toch vaak sprinten om de hoofdprijs. Waarschijnlijk heeft dit alles te maken met de ligging in het parcours van de laatste helling. De Nokereberg ligt op 53 kilometer van de meet.

Verder op internet
» Website Omloop Het Nieuwsblad
» Parcours Omloop Het Nieuwsblad 2012
» De Omloop Het Nieuwsblad in kaart gebracht
» Deelnemerslijst Omloop Het Nieuwsblad 2012
» Website Kuurne-Brussel-Kuurne
» Parcours Kuurne-Brussel-Kuurne 2012
» Deelnemerslijst Kuurne-Brussel-Kuurne 2012

Foto: Cindy Trossaert/Flickr – Renners als mijnwerkers in de Omloop Het Nieuwsblad 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *