Rondje Ring Groningen

In Groningen staat een nieuw wielerevenement op stapel. Zoals het nu lijkt wordt er op zondag 9 september 2012 gereden op de ringweg van Groningen. Op deze dag nu eens geen auto’s die rond de stad razen maar wielrenners.

Voor de profs is er een individuele tijdrit voorzien, de toerrijders kunnen vier rondjes om de Martinitoren maken en alle andere fietsers mogen later ook een rondje maken.

Net als bij de start van de Giro d’Italia van 2002 in Groningen kwam het idee van het Rondje Ring van voormalig sportjournalist Dick Heuvelman. Hij hoopt een aantal toptijdrijders over te kunnen halen om in Groningen te starten. “Fabian Cancellara, Bradley Wiggins, Tony Martin. Het zou fantastisch zijn als we die hier aan de start kunnen krijgen, met noordelijke toppers als Lieuwe Westra, Martijn Keizer, maar ook Sven Kramer.”

Update 4 juni 2012
Vandaag heeft de organisatie bekendgemaakt dat er dit jaar geen Rondje Ring komt. Het fietsevenement is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum in het voorjaar van 2013.

Verder op internet
» Website Rondje Ring Groningen
» Video: Rondje Ring moet tijdrit van internationale allure worden
» Rondje Ring verplaatst naar voorjaar 2013

Foto: Pieter Bas Elskamp/Flickr – Fabian Cancellara tijdens de door hem gewonnen proloog van de Tour 2010 in Rotterdam – komt hij op 9 september ook in Groningen winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *