Giro 2013 start in Napels

Volgend jaar gaat de Giro d’Italia van start in Napels. De organisatoren hebben maandag bekendgemaakt dat voor het eerst sinds 1963 de Ronde van ItaliĆ« weer vertrekt vanuit de derde stad van ItaliĆ«. De Giro van 2013 begint op 4 mei en eindigt op 26 mei.

Luigi De Magistris, burgemeester van de stad die bij ons vooral bekend is van de maffia en de vuilniscrisis, is blij met de start van de Giro in zijn stad. “We hebben erg hard gewerkt om het imago van de stad door middel van sport te verbeteren”, aldus de burgervader.

Het is nog niet bekend of de start van Giro 2013 een tijdrit of een rit in lijn zal zijn. Wel heeft de organisatie gezegd dat de renners van start gaan op de Piazza della Vittoria en zullen finishen op de Via Caracciolo, met uitzicht op de baai van Napels.

Foto: Gianluca Gozzoli/Flickr – Roze ballonnen met het logo van de Giro d’Italia bij de start in Modena van de vijfde etappe van de Giro 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *