Il Lombardia: een ode aan de Ronde van Lombardije

Heb je na het ’s middags live kijken naar de Tour en ’s avonds naar Vive le Vélo, Tour du Jour en De Avondetappe nog zin in meer wielrennen dan kan je op Holland Doc 24 kijken naar de film Il Lombardia. Vanaf komende vrijdag, 13 juli, is een week lang de ode aan de Ronde van Lombardije te zien op het digitale kanaal.

Johannes Sigmond (beter bekend als zanger Blaudzun) en Robert Jan van Noort hebben vijf jaar gewerkt aan het in beeld brengen van de ronde van de vallende bladeren. Ze brengen hun passie voor de ronde die het einde van het wielerseizoen aangeeft mooi in beeld. Het Italiaanse wielerpubliek, de renners die graag in Noord-Italië koersen en natuurlijk het mooie landschap met de herfstkleuren. Dit jaar wordt de ronde op zaterdag 29 september verreden.

Il Lombardia is op vrijdag 13 juli rond 21:20 uur op Holland Doc 24 te zien. In de week erna op wisselde tijdstippen. Je kunt online kijken, via UPC Digital kanaal 309, Ziggo kanaal 212, CAIWAY kanaal 118 en interactieve tv van KPN kanaal 102.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *