Vuelta 2015 begint met vijf ritten in Nederland

In 2015 begint de Vuelta met maar liefst vijf etappes in Nederland. Na een bericht hierover in De Telegraaf heeft Jos Vaessen, directeur van La Vuelta Holanda 2015, dit vandaag bekendgemaakt. De start zal in Emmen zijn en verder zal de Ronde van Spanje in 2015 een groot deel van Nederland aandoen.

Op de eerste dag van de Vuelta 2015 zal er een ploegentijdrit in Emmen op het programma staan. In het voetbalstadion van FC Emmen gaan de renners van start voor de rit tegen de klok over 31 kilometer. De finish zal voor het stadion zijn.

Vervolgens is het de bedoeling dat de renners een dag in Friesland gaan fietsen over een deel van de route van de Elfstedentocht. De volgende dag gaat het peloton van Dokkum via Drenthe richting Overijssel.

Daarna verplaatst de ronde zich naar het zuiden van Nederland met een etappe in Zeeland en op de vijfde dag in Nederland een rit in Noord-Brabant met finish in Breda. In de avond kunnen de renners dan via vliegveld Eindhoven richting Spanje vliegen om daar de Vuelta te vervolgen.

Foto: Turismo de Sevilla/Flickr – Ook in 2010 begon de Vuelta met een ploegentijdrit – in Sevilla werd in de avond gereden: de eerste ploeg ging om 21:00 uur van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *