Franse krant: Tour 2013 met Ventoux, twee maal Alpe d’Huez en klimtijdrit

De Franse krant Le Dauphiné Libéré denkt dat ze weet wat er in de slotweek van de Tour de France van volgend jaar allemaal op het programma staat. In de laatste week van de Tour zou de Mont Ventoux moeten worden beklommen, twee maal op één dag de Alpe d’Huez en zou er een klimtijdrit zijn.

In het begin van de week, op maandag, moet volgens de krant de Mont Ventoux worden beklommen. Op de laatste donderdag van de 100ste Tour de France gaan de renners maar liefst twee maal de 21 bochten van Alpe d’Huez nemen. Om de twee beklimmingen op één dag mogelijk te maken moet overigens nog wel de weg naar de Col de Sarenne geasfalteerd worden.

De voorlaatste dag van de Tour staat zoals vaak een tijdrit op het programma. Volgend jaar zal het echter een klimtijdrit zijn. De klim gaat vanaf Annecy naar de top van de Mont Semnoz.

De Tour van 2013 begint op zaterdag 29 juni op het Franse eiland Corsica. Hier blijft de Tour drie dagen om daarna naar het vaste land van Frankrijk te gaan. In Nice is dan een ploegentijdrit. De Ronde van Frankrijk duurt tot en met zondag 21 juli.

Op velowire.com kan je meer lezen over de geruchten over het parcours en de etappes van de Tour 2013. De officiële presentatie van het routeschema is op 24 oktober in Parijs. Dan zullen we dus zeker wat er waar is van de publicatie in Le Dauphiné Libéré en of de voorspellingen van velowire.com uitkomen.

Foto: Romain SPINETTI/Flickr – Mont Ventoux beklimmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *