Parcours WK 2013 Toscane bekend

Met het WK van dit jaar volop aan de gang is het parcours van het WK 2013 bekendgemaakt. Het WK van volgend jaar, dat gereden wordt in Toscane, kent een zwaar parcours met vele klimmetjes.

De opzet zal gelijk zijn aan die van dit jaar met starts in verschillende steden en de finish telkens op dezelfde plek. In 2013 zal de finish zijn in Florence (in het Italiaans Firenze).

De wegraces kennen na een aanloop een plaatselijk circuit van 16,6 kilometer met daarbij een klim met een lengte van 4,6 kilometer naar Fiesole. De mannen moeten bijna 280 kilometer koersen en het plaatselijk circuit wordt hierbij tien maal gereden. De vrouwen maken vijf rondes en leggen in totaal bijna 135 kilometer af. De wegwedstrijden voor de mannen en vrouwen zijn respectievelijk op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013.

Net als dit jaar in Limburg start het WK met de ploegentijdritten voor mannen en vrouwen. Op zondag 22 september 2013 rijden eerst de vrouwen 36,6 kilometer en daarna de mannen 50,3 kilometer met de ploeg. Dinsdag 24 september is het dan tijd voor de individuele tijdrit voor vrouwen over 26,2 kilometer. De mannen starten een dag later voor hun individuele tijdrit van 55,5 kilometer.

Vreemd genoeg is het WK wielrennen nog niet eerder in Toscane gehouden. Het is de geboortestreek van wielerlegendes zoals Gino Bartali, Fiorenzo Magni, Mario Cipollini en Paolo Bettini maar tot nu toe mocht de regio nog nooit een WK verwelkomen. Florence zal volgend jaar niet alleen de finishplaats van het WK zijn maar ook een etappe van de Giro d’Italia 2013 zal er waarschijnlijk eindigen. Bovendien mikt de stad op de start van de Tour de France van 2014 om de 100ste geboortedag van Gino Bartali te vieren.

Tegelijk met de bekendmaking van het parcours is ook de website van het WK 2013, toscana2013.it, gepresenteerd.

Foto: aeminphilly/Flickr – De dertiende etappe van de Giro d’Italia van 2009 eindigde in Florence – Mark Cavendish was de winnaar van deze rit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *