De Tour in Utrecht

Zoals je waarschijnlijk wel weet gaat de Tour de France van 2015 van start in Utrecht. Op 4 juli 2015 begint de Tour met een tijdrit in de Domstad. Daarna blijft de Tour nog een dag in Nederland. Zondag is er een rit van Utrecht naar Zeeland, met de finish op het kunstmatige eiland Neeltje Jans.

Route tijdrit Utrecht
De tijdrit waarmee de Tour van 2015 start zal 13,7 kilometer lang zijn. Het startpodium staat voor de Jaarbeurs Utrecht. Ook de finish ligt bij het beurscomplex. Het treinstation Utrecht Centraal ligt vlakbij zodat de vele wielerfans makkelijk de start en finish kunnen bereiken.

Vanaf de Jaarbeurs gaan de renners naar het oosten. Ze komen langs het stadion van FC Utrecht Galgenwaard en het Utrecht Science Park met onder andere de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht. Daarna wordt weer naar het westen gereden. Via de Maliesingel koersen de renners door het Museumkwartier van Utrecht met musea als het Centraal Museum en het Spoorwegmuseum.

Hieronder een kaartje van het parcours in Utrecht. Klik op de kaart voor een vergroting.

parcours Tour de France 2015 Utrecht
parcours Tour Utrecht

Route rit Utrecht-Neeltje Jans in Utrecht
Op zondag 5 juli 2015 start de tweede etappe bij de Jaarbeurs Utrecht met een neutralisatie van ruim 9 kilometer. De renners rijden door de historische binnenstad van Utrecht. Het onder de Domtoren doorrijden van het peloton zal een mooi plaatje opleveren. Tijdens de neutralisatie wordt ook gereden over het oudste fietspad van Nederland, de Maliebaan.

De officiĆ«le start van de tweede etappe is in de omgeving van ’t Goylaan. Vandaar gaan de renners naar het zuidwesten om uiteindelijk te finishen op Neeltje Jans, een kunstmatig eiland tussen Schouwen-Duivenland en Noord-Beveland.

parcours Utrecht van etappe Utrecht-Neeltje Jans
parcours in Utrecht van de etappe Utrecht-Neeltje Jans

Het verdere programma
Op donderdag 2 juli 2015 vindt de ploegenpresentatie plaats in park Lepelenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *